След близо два часа разговори, срещата между външните министри на Русия

...
След близо два часа разговори, срещата между външните министри на Русия
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще възприема доставките на оръжие в Украйна като пряка заплаха


След близо два часа диалози, срещата между външните министри на Русия и Украйна завърши без сделка за преустановяване на огъня. Тя се организира в границите на Дипломатическия конгрес в Анталия , a след нея двамата министри дадоха обособени конференции. Разговорите протекоха във формат „ без вратовръзки ”.

" Русия е настроена за сериозен разговор в договарянията с Украйна ", разгласи на своя брифинг първия посланик на Москва Сергей Лавров. Той разяснява още, че Москва ще продължи ежедневното отваряне на филантропични коридори в Украйна. И повтори тезата на Кремъл, че местните сили съзнателно употребяват мирните поданици като жив щит, а след това упрекват Русия.

Външният министър на Русия Сергей Лавров даде конференция след късата среща с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба в Анталия - среща на която се разпореждаха доста очаквания за прекъсване на огъня в Украйна и най-малко за гарантиране на филантропични коридори.

Извадки от изказването на Лавров: 

Руската интервенция в Украйна върви по проект.

Доставките на оръжие за Украйна са рискови и Русия ги възприема като директна опасност.

С Русия никой не може да приказва по този метод.

Световното публично мнение се манипулира по целия свят от Украйна. А никой не изгода другата позиция.

Украйна е пробен инструмент в ръцете на Запада и това е потвърдено даже и от откритите лаборатории за създаване на биологично оръжие, както и от разположените на територията на Украйна ракети.

Със положението на Русия и стопанската система й саи ще се оправим с нея. " Не ни мислете ", посъветва публицисти също по този начин външният министър на Русия Сергей Лавров.

Лавров разяснява и Мариупол и вчерашното нахлуване над родилен дом и детска болница. Външният министър съобщи, че това е една грозна операция и още преди месец съветските управляващи са показали информация, че болничното заведение е завладяна от подразделението на украинците " Азов " и от радикали. 

Общественото мнение във връзка офанзивата на здравното заведение Лавров дефинира като " патетични вопли за съветските зверства ", които нямат общо с действителността.

Външният министър настоя да се спрат неонацистки батальони в Киев. С това действително той удостовери думите на украинските министър Дмитро Кулеба, че не е контрактувано спиарне на огъня, нито Лавров е поел ангажимент за съблюдаване на режима на тишина за филантропичните коридори



Преди тристранната среща, външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу се беседва поотделно първо украинския си сътрудник, след което и с съветския министър на външните работи.

На срещата сред Лавров и Кулеба участва и турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Лавров и Кулеба разговаряха в петзвезден хотел на брега на Средиземно море.

Тристранната среща на високо ниво сред Турция , Русия и Украйна е част от усилията на Турция да посредничи между враждуващите страни. Турските медии акцентират, че над 330 публицисти от 34 страни следят първия контакт на високо ниво между Москва и Киев след съветското навлизане в Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР